Coffey Architects, St Patrick’s School Library and Music Room

29 Sep Coffey Architects, St Patrick’s School Library and Music Room

Coffey Architects

Winner of The RIBA Stephen Lawrence Prize 2011

RIBA Award 2011 – London

A library extension to an existing primary school in Kentish Town, London. The building is conceived as an adaptable space including the possibility of music lessons. The double height space allows for good acoustics and natural ventilation. The primary element of the interior is a double height book shelf which is married with the staircase to an upper spectator level and a beautiful blossom tree behind. The relationship of children, books and trees reflects the knowledge and growth of the pupils. The Book Box is clad in zinc and opens up to an external teaching / theatre space where performances can take place. Sitting below a CNC cut plywood canopy, parents can watch the aspirations of their children begin to grow.